Framgångsrika ledare skapar framgångsrika organisationer

Vad utmärker en långsiktigt framgångsrik organisation? Vad kan ledare göra för att skapa ett företag eller en organisation som kännetecknas av driv, engagemang och framgång? Varför ser vissa möjligheter och lösningar när andra kämpar med att släppa taget? 

Det här är frågor jag ägnat mycket tid under många år i olika organisationer och chefsroller.
Att vara med och bygga en kultur av framgång och proaktivitet, där medarbetare och ledare hela tiden strävar efter att utvecklas ger en enorm kraft. Det bygger en organisation som går i takt, sätter höga mål och hela tiden ser att ”bra kan göras ännu bättre”.

Den glöden och kraften känner både medarbetare och kund. Tilliten och affärerna växer.

Bättre tillsammans!   Asido och Market Cap

Asido, Gunilla Westberg samarbetar avseende ledarutveckling även med Market Cap.
Besök gärna www.marketcap.se för mer information.

I en roll som coach, projektledare eller moderator kan Asido bidra till:

  • Att utveckla medarbetare och ledare i företag och organisationer så de växer i både kompetens och personlig mognad och skapar en positiv rörelse av utveckling och driv genom organisationen. 
  • Mer effektiva ledningsgrupper och team med gemensamt fokus på målet. Arbetsgrupper med ledare som delegerar och proaktiva medarbetarna som tar för sig. 
  • Förändringsarbete för att utveckla organisationer till mer framgångsrika oavsett förändringens riktning, (förvärv, tillväxt, omstrukturering …) samt att organisationen kännetecknas av engagemang, initiativkraft och fokus på framtida mål.
  • Framgång bygger på att både individen, teamet och organisationen strävar mot gemensamma mål. 

Asido kan bidra i uppdrag inom följande områden:

  • Ledarutveckling och talent development 
  • Change management, metoder och handlingsplaner för att utveckla organisationen på bästa sätt - både nu och för framtiden
  • Coaching, individ eller grupp